De Hoeve

Dierenartsen praktijk

 

Kalkovenlaan 15

1785 Merchtem

052/37.45.82

Spoedgevallen : 24u/7 bereikbaar na telefonische afspraak

 

Consultatie mogelijk na telefonische  afspraak van maandag tot vrijdag

en zaterdagvoormiddag.

IDENTIFICATIE KAT

Katten worden, net als honden, geïdentificeerd door middel van een microchip. De chip, zo groot als een rijstkorrel, wordt ingepland in de linkerkant van de hals. Door deze chip wordt het dier geregistreerd in een bestand waarin de gegevens van de eigenaar zijn vermeld. De identificatie met een microchip garandeert de betrouwbaarheid en het uniek karakter van het nummer dat aan uw huisdier wordt toegekend. Het nummer dat in de transponder geprogrammeerd is, wordt wereldwijd maar eenmaal gebruikt.

Dankzij de identificatie en registratie kunnen de eigenaars, van verloren gelopen katten, sneller worden opgespoord.

De procedure verloopt in verschillende fasen:

  • Fase 1: Identificatie

Op elke leeftijd kan een dier geïdentificeerd worden. De identificatie van een kat mag enkel gedaan worden door een dierenarts. Via een injectie plaatst de dierenarts de chip, ter grootte van een rijstkorrel, onder de huid van de hals aan de linkerzijde van het dier. De chip bevat een identificatienummer van 15 cijfers dat uniek is in de wereld. De plaatsing van een chip is volledig pijnloos en vereist geen verdoving.

  • Fase 2: Registratie

Er wordt een voorlopig identificatiecertificaat van de ID chip met het identificatienummer van de chip ingevuld, met de beschrijving van het dier en de gegevens van de eigenaar (en eventueel het paspoortnummer). Er wordt een exemplaar opgestuurd naar de vzw ID chips en de eigenaar zal een bevestiging van de registratie met alle informatie ontvangen.

Voor meer informatie kan u surfen naar www.idchips.com