De Hoeve

Dierenartsen praktijk

 

Kalkovenlaan 15

1785 Merchtem

052/37.45.82

Spoedgevallen : 24u/7 bereikbaar na telefonische afspraak

 

Consultatie mogelijk na telefonische  afspraak van maandag tot vrijdag

en zaterdagvoormiddag.

Aankoop van een kitten

 

Overweegt u om een kat in huis te nemen? Bent u aan het twijfelen of u wél of geen raskat wil nemen, kitten of volwassen kat, één uit het asiel of van een fokker? Wilt u een kat, dan zijn de mogelijkheden onbeperkt. Maar vooraleer u een kat aanschaft, dient u er rekening mee te houden dat deze dieren de nodige aandacht en verzorging nodig hebben. Sommige katten kunnen perfect gehouden worden op een appartement, andere katten ontwikkelen gedragsproblemen als ze niet buiten kunnen. Indien u hulp wilt bij de keuze van uw kat, staan wij u graag bij met de nodige informatie.

Heeft u gekozen voor een kitten, moet u er zeker van zijn dat de kitten er uiterlijk gezond uit zien. Zijn de oogjes helder en schoon, zijn de oren proper, staat de vacht mooi glanzend? Als het er voor u allemaal goed uitziet en u heeft het kitten opgehaald, kan u voor de zekerheid een afspraak maken in onze dierenartsenpraktijk, wij doen graag voor u een gezondheidscheck-up van uw kitten.

Wij zullen uw dier controleren op parasieten, zien welke vaccins hij/zij nog nodig heeft en geven u tips over de verzorging en integratie van uw kitten binnen het gezin.

Hieronder enkele voorbeelden waarop u kan letten bij de aankoop van een kat:

-          De kitten zijn niet bang om gepakt te worden

-          Ze zijn niet agressief wanneer je ze probeert te pakken

-          De huid staat mooi glanzend

-          De buik voelt mooi bol en zacht aan

-          De oren zijn proper

-          In de ogen zit er geen vuil en deze zijn helder

-          De mond en het tandvlees hebben een mooi roze kleur

-          De anaalstreek is niet vuil