De Hoeve

Dierenartsen praktijk

 

Kalkovenlaan 15

1785 Merchtem

052/37.45.82

Spoedgevallen : 24u/7 bereikbaar na telefonische afspraak

 

Consultatie mogelijk na telefonische  afspraak van maandag tot vrijdag

en zaterdagvoormiddag.

 AANKOOP VAN EEN PUP


Heeft u een nieuwe puppy gekocht? Dan is het belangrijk om van dag 1 goed zorg te dragen voor je puppy. Een hond aanschaffen brengt een hele verantwoordelijkheid met zich mee.

Het is belangrijk dat puppy’s speciale puppy-voeding krijgen tot een leeftijd van ongeveer 1 jaar omdat puppy’s in de groei meer calorieën, eiwitten, mineralen en vitaminen nodig hebben.

Ook moet je ervoor zorgen dat puppy’s de juiste inentingen hebben gekregen. Pasgeboren pups krijgen gedurende hun eerste levensweken afweerstoffen mee via de moedermelk. Maar deze antistoffen bieden slechts een tijdelijke bescherming. Na het spenen verliezen ze snel weer deze afweerstoffen. Dit wil zeggen dat de pup weer gevoelig wordt voor allerlei ziektes. Vaccineren op dat moment is dus belangrijk om het afweersysteem van de puppy weer te activeren.

De basisvaccinaties van een pup bestaan uit drie vaccinaties. Deze worden gegeven op een leeftijd van 6,9,12 en 16 weken. Daarna krijgen de honden een jaarlijks rappel van de vaccins. Het eerste vaccin op 6 weken wordt meestal gegeven bij de fokker. Wanneer je de puppy gaat halen, is het belangrijk om na te kijken of hij/zij wel degelijk gevaccineerd is. Natuurlijk kan u altijd bij uw dierenarts terecht die u met veel plezier zal willen helpen. Dit is één van de redenen waarom bij de aankoop van een pup wordt aangeraden hem/haar te laten onderzoeken door een dierenarts. Het klinisch onderzoek door de dierenarts is nuttig om de algemene gezondheidstoestand van de pup vast te stellen. Tijdens dit bezoek kan de dierenarts u ook nuttige tips geven voor een goede integratie van de puppy in uw gezin. Ook kan u natuurlijk informatie krijgen over voeding, ontworming en ontvlooiing van je pup.